Be prepared - Bereid u voor op wat gaat komen

Het is altijd verstandig om na te denken over wat er in de toekomst gebeuren kan. Dichtbij of wat verder weg. U bereidt zich voor op volgende week, volgende maand of op uw pensioen.

Wat gaat er komen en hoe moet u daarop reageren. Pensioengaten dichten, maar ook ogenschijnlijk triviale zaken zoals onderhoud van uw auto, uw huis etc. moeten ingepland worden. Als het goed is doet u dat.
Maar heeft u zich al eens gerealiseerd dat we in deze totaal gereguleerde maatschappij afstevenen op een zeer onzekere toekomst? Inflatie breidt zich momenteel razendsnel uit over de wereld. Deze inflatie kan zeer snel omslaan in hyperinflatie. Uw geld nog wat waard? Kunt u over een paar jaar nog wel doen wat u wilde?

En dan het stroomnet, door omschakeling op 'groen' gaat een hoop stroom straks geproduceerd worden door wind en zon. Wat nu als er geen wind is en geen zon? Of wat als er wel veel wind is en veel aanbod van door zonnepanelen gegenereerde stroom? Duitsland heeft er ervaring mee, het net dreigt daar door sterke schommelingen elke dag in elkaar te klappen.

Heeft u zich daarop voorbereid?

Of stel, dat de wappies gelijk krijgen, heeft u zich voorbereid op een 'stroom en internet uitval' die aangekondigd is door Schwab en co.? Geen stroom, geen digitaal betalingsverkeer. Geen internet? Hetzelfde, geen digitaal betalingsverkeer en geen informatie. Radio en TV lopen bij velen gewoon over het internet. Bellen? Ook internet. Als dat uitvalt, valt er meer uit dan u denkt.

Of heeft u zich voorbereid op een situatie dat er een voedselschaarste optreed? Kijk eens over de grens ;-) Het gebeurd namelijk al. In Engeland, door te weinig chauffeurs zegt men, onvoldoende bevoorrading van winkels. En u herinnert zich vast nog wel de massahysterie en het hamsteren van vorig jaar .... toch?

Eén schakel die wegvalt en het verzorgingssysteem dondert in elkaar.

Heeft u zich daarop voorbereid?

Een paar simpele zaken die u nu nog kunt regelen en die u eigenlijk standaard in huis zou moeten hebben :

- zorg voor een radio en zaklamp op batterijen
houdt een paar batterijen op voorraad
- zorg voor cash geld voor 1 maand boodschappen, als dat kan
- zorg voor een voorraad aan voedsel voor 1 á 2 maanden
ingeblikt, in potjes / houdbaar, wat meel en eieren
rouleer dit, zorg dat de houdbaarheidsdatum niet verstrijkt ?
maak op wat daar tegenaan loopt en vul aan!
- zorg voor een paar olielampjes en/of kaarsen

Zaken die eigenlijk heel normaal waren, totdat iedereen gewend raakte aan een altijd werkende infrastructuur, altijd beschikbare voorzieningen. Maar u herinnert zich vast nog wel de stroomuitvallen van ... hoe lang geleden ook alweer? Toch? Gehannes, waar liggen de kaarsen, lampjes, batterijen etc. Diepvries vol en alles weggooien. Dat duurde gelukkig maar kort. Maar wat als het wat langer duurt?

Financiën


Over het wegvallen van digitaal betalen heen, wordt door IMF, FED en ECB al gesproken over een onhoudbare situatie op de geldmarkt. Centrale banken drukken geld bij als water. Geld dat geen waarde als dekking heeft. NUL!

Alles op basis van vertrouwen. Dat vertrouwen valt weg. Banken en overkoepelende organisaties als IMF zien al dat een reset de enige uitweg is. De dollar niets meer waard, de euro niets meer waard en dan?

Uw vermogen weg?

Nieuw is op dit moment de hype in digitaal geld en daar wil ook de overheid / banken u naartoe hebben. Alles moet digitaal. Uw geld, betalingen, digitaal opgeslagen.

De Bitcoins zijn een voorbeeld van zo'n systeem. Digitaal. Elektronisch. Onafhankelijk.

Werkelijk?

Zijn Bitcoins werkelijk zeker en veilig en zou u daar alles op moeten zetten? Of alles op de nieuwe ECB IMF digitale munt?

Nadelen

Bitcoins, digitaal. Onafhankelijk van banken en overheid. Totdat de stroom uitvalt, totdat het internet uitvalt. Alles digitaal, wilt u dat werkelijk?

Europese of Amerikaanse digi munt, gecontroleerd en beheerd door de staat. Alles digitaal. Totdat de stroom uitval, totdat het internet uitvalt. Totdat de overheid besluit / een bank besluit dat uw banktegoeden bevroren worden omdat het ze niet zint wat u doet, hoe u denkt, wie u bent etc.

Werkelijk? Is dat een oplossing?
Uw overheid die alles van u weet. Waar u wat uitgeeft en waar u zich bevind / bevond / wat u deed en wat u doet.

Denk na, bescherm uzelf!

Ik ga u geen financieel advies geven, geen beleggingsadvies alleen een aloude waarde nog maar weer eens meegeven.

Behoud van uw koopkracht zit hem niet in het opstapelen van geld op de bankrekening, het kopen van aandelen, een digitale munt!

Door de jaren heen / zeg maar gerust eeuwen / is het behoud van kapitaalkracht, het opbouwen van een sterke reserve in edelmetalen. Niet op papier maar fysiek!

Doe er uw voordeel mee!



No comments

The author does not allow comments to this entry